Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel Antara, un SUV cu personalitate

Prezentare Opel Antara

Sub aspectul său atrăgător, acest extraordinar autovehicul off-road este echipat cu o gamă de funcţii inteligente de control al şasiului pentru reacţii rapide indiferent de condiţiile de drum. Cu numeroasele tehnologii de conducere dinamică păstrezi permanent controlul asupra autovehiculului.

Opel Antara poate fi prevăzut cu un sistem de tracţiune integrală controlat electronic. În condiţii de conducere normală, puterea este transmisă către roţile din faţă.

Totuşi, în condiţii dificile sau pe carosabil alunecos, tracţiunea integrală este activată automat, distribuind puterea în raport de 50:50 spre punţile faţă şi spate, asigurând o tracţiune optimă.

Tracţiunea pe puntea faţă este disponibilă pentru motorul pe benzină de 2,4 litri şi pentru unitatea diesel CDTI de 2,2 litri cu putere de 120 kW (163 CP).

Modelul Opel Antara este dotat cu un sistem de asistare la coborârea pantelor ca echipament standard. Sistemul DCS menţine o viteză constantă la coborâre, selectată în prealabil prin intermediul pedalei de acceleraţie.

Modelul Opel Antara utilizează sisteme electronice de asistenţă pentru şofer, de înaltă tehnologie, pentru a spori siguranţa activă. Pe lângă funcţiile sale obişnuite, sistemul ABS oferă:

Controlul frânării în curbe (CBC), care îmbunătăţeşte stabilitatea prin reducerea presiunii de frânare pe roţile interioare.

Sistemul de asistare hidraulică la frânare (HBA), care sporeşte automat presiunea de frânare atunci când şoferul apasă puternic pedala de frână, printr-o creştere progresivă până la valoarea maximă, reducând astfel foarte mult distanţa de frânare.

Programul electronic de stabilitate (ESP®) cu care este echipat modelul Opel Antara include sistemul standard de control al tracţiunii (TC), sistemul de asistare la coborârea pantelor (DCS), programul de stabilitate al remorcii (TSP) şi sistemul de asistenţă la pornirea în rampă (HSA), care facilitează plecarea de pe loc şi elimină deplasarea accidentală a autovehiculului în pante.

Pe lângă plăcerea şi confortul ridicat pe care îl oferă în timpul călătoriei, interacţiunea optimă dintre aceste sisteme şi sistemul inteligent de tracţiune integrală (AWD) asigură şi un nivel ridicat de siguranţă activă.

De ce un autovehicul echipat cu tracţiune integrală trebuie să arate neapărat ca o jucărie? Opel Antara are tot ceea ce îţi doreşti, este lat, are un profil înalt şi creează o primă impresie puternică. Şi totuşi este un autovehicul Opel, cu liniile elegante şi designul practic specifice mărcii.

Admiră modul în care lămpile faţă şi spate se contopesc în liniile fluide, linia mediană ridicată şi detaliile atent proiectate, precum proiectoarele de ceaţă retrase, mânerele uşilor şi barele pentru acoperiş.

Apoi reflectează la modul în care designul SUV-ului de mari dimensiuni se adaptează în mod natural călătoriilor în oraş sau pe drumuri rurale.

Motoarele Opel ECOTEC® 1 au combinat întotdeauna tehnologia de vârf cu ingineria germană precisă, pentru performanţe excelente.

Gama complet nouă de motoare pentru modelul Opel Antara se face remarcată prin reducerea considerabilă a consumului de combustibil, sporirea semnificativă a puterii şi cuplului şi prin faptul că respectă cerinţele standardului Euro 5.

Motorul pe benzină 2.4 ECOTEC® dezvoltă o putere de 123 kW (167 CP), însă pentru cei devotaţi tehnologiei diesel, există şi două unităţi 2.2 CDTI ECOTEC®, cu puteri de 120 kW (163 CP), respectiv 135 kW (184 CP).

Datorită noilor motoare şi tehnicilor de gestionare a zgomotului te vei bucura de un nou nivel de rafinament la schimbarea treptelor, în special datorită transmisiei automate ce poate fi utilizată fără efort, şi vei aprecia cu adevărat modul perfect silenţios de transmitere flexibilă a puterii.

Sursa: Opel Romania

(Visited 121 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice