Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Suzuki Swift



Vedeta standului Suzuki la cea de a 64 ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt a fost mult aşteptatul Suzuki Swift Sport, care cu prima generaţie a câştigat respectul şi aprecierea presei şi a clientelei datorită calităţilor sale dinamice.

Direcţia precisă, agilitatea rezultată din masa proprie redusă şi setările speciale ale suspensiilor, precum şi motorul cu un bun raport consum/performanţă au definit reputaţia modelului Swift Sport.

ADN-ul primei generaţii a fost păstrat la noul model, însă standardele de rafinament au crescut sensibil la toate capitolele.

Design

Exteriorul noului Sport este acum şi mai distinct faţă de modelul Swift de bază. Spoilerele, pragurile şi eleronul sunt mai pronunţate. Farurile cu fundal gri şi grila cu decupaj amplu completează caracterul extrovertit al designului.

În habitaclu tuşeele sportive sunt făcute prin detalii rafinate. Volanul este îmbracat în piele moale, iar scaunele cu contur pronunţat, care asigură o mai bună susţinere în viraje, sunt tapiţate şi personalizate cu textile şi cusături de calitate.

Performanţe

Abilităţile dinamice ale lui Swift Sport au fost dezvoltate având la bază dimensiunile compacte ale caroseriei (3.890 mm lungime, 1.695 mm laţime, 1.510 mm înaltime, 2.430 mm ampatament, 1.470/1.475 mm ecartament faţă/spate).

Astfel, proporţiile compacte şi specificaţiile sistemului de direcţie şi ale suspensiilor au avut drept rezultat un comportament foarte agil, emblematic pentru Swift Sport.

Practic, s-a obţinut o creştere a rigidităţii torsionale şi o mai bună stabilitate în rulare.

Suspensiile au fost recalibrate şi au primit arcuri suplimentare, ecartamentele faţă/spate au fost lăţite, iar caroseria şi direcţia au fost ranforsate cu braţe de torsiune şi bucşe care oferă mai multă rezistenţă la solicitările condusului sportiv.

Comportamentul sportiv este mai accentuat la noua generaţie şi multumită evoluţiei motorului.

Propulsorul M16A de 1,6 litri este derivat din propulsorul generaţiei anterioare, însă beneficiază de un sistem de distribuţie variabilă care a crescut puterea şi cuplul de la 125 CP şi 148 Nm la 136 CP şi 160 Nm.

Puterea şi performanţele suplimentare sunt însoţite de o scădere a consumului de combustibil de la 7 l/100 km la 6,4 l/100 km. Astfel, emisiile de CO2 sunt şi ele reduse cu 11%, de la 165 g/km la 147 g/km.

Exploatarea noului motor al lui Suzuki Swift nu este doar mai eficientă, ci şi mai incitantă. Timbrul eşapamentului este mai sportiv, mai impunator, iar cutia de viteze are acum 6 trepte a căror comandare manuală este mai uşoară, mai intuitivă.
O influenţă pozitivă asupra temperamentului sportiv o au şi jantele de 17 inci din aliaj cu aluminiu.

Acestea cântaresc fiecare cu câte 1 kg mai puţin decât cele ale modelului Swift Sport anterior şi sunt echipate cu anvelope 195/45 R17 proiectate special pentru noul Swift Sport.

Siguranţă

Siguranţa este o caracteristică a noii generaţii Suzuki Swift, iar modelul Sport este echipat standard cu ESP (sistem de control electronic al stabilităţii), ABS cu funcţie de distribuire electronică a forţei de frânare între roţi şi şapte airbag-uri (inclusiv airbag-uri tip cortină şi airbag pentru protejarea genunchilor şoferului, amplasat sub coloana de direcţie).

Aceste dotări completează protecţia oferită de structura foarte rigidă a maşinii, prevazută cu zone cu deformare controlată care absorb forţa coliziunilor. Standardul de protecţie este confirmat şi de cotarea cu maximul de cinci stele în cadrul testelor de impact organizate de EuroNCAP.

Sursa: Suzuki

(Visited 13 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice