Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW e interesat de o colaborare cu clusterul Transylvania Aerospace

BMW e interesat de o colaborare cu clusterul Transylvania Aerospace

Vicepreşedintele concernului german, Franz Linner, a identificat doi noi posibili furnizori la Braşov

BMW e interesat de o colaborare cu clusterul Transylvania Aerospace în ceea ce priveşte dezvoltarea unor tehnologii noi în domeniul materialelor ultra-uşoare, dar şi în ceea ce priveşte specializarea de mekatronică, a anunţat, vineri, la Braşov, Franz Linner (foto), vicepreşedinte al concernului german.

Linner a identificat la Braşov doi posibili furnizori printre firmele axate pe domeniul cercetare-dezvoltare, dar nu a dorit să precizeze ce anume ar dori concernul german să cumpere. „Avem în România peste 60 de furnizori direcţi şi indirecţi în Braşov, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti. La o altă vizită în România vom vedea dacă vom găsi şi alţi posibili furnizori, dar momentan suntem foarte interesaţi de domeniul materialelor ultra-uşoare – light-weight – iar în acest domeniu dorim să colaborăm cu clusterul Transylvania Aerospace”, a precizat Linner.

Werner Braun, preşedintele clusterului, a precizat că „interesul celor de la BMW în ceea ce priveşte o colaborare cu noi este extrem de onorant”, apreciind că în perioada următoare se va face un plan de acţiune în ceea ce priveşte cooperarea.

La întâlnire a fost prezent şi Cristian Mateescu, reprezentant al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care a anunţat că ministerul va susţine această colaborare.

Nu fac fabrică în România

Întrebat dacă zvonurile privind o posibilă investiţie în construcţia unei fabrici în România sunt reale, Linner a ţinut să infirme această ipoteză, precizând că în prezent fabricile din Germania „lucrează în două schimburi şi mai este loc de creştere a capacităţii de producţie”.

„Noi scanăm piaţa o dată la doi ani pentru a descoperi noi oportunităţi, dar atât, nimic mai mult”, a mai spus sursa citată. Totuşi, o fabrică BMW va fi deschisă în Brazilia, cel mai devreme în 2014, dar va fi una de tip CKD, adică doar de asamblare a pieselor care vor fi aduse din Germania.

Compania este rezervată în privinţa extinderii şi după ce mai multe companii din domeniul auto au anunţat că îşi vor restrânge activitatea în următoarea perioadă. „Încă nu ştim cum se va mişca piaţa în următorii doi ani, dar vânzările noastre în ţări precum Portugalia, Italia sau Spania sunt în scădere”, a mai spus Linner.

În România, vânzările BMW sunt într-o creştere de aproximativ 15%, dar piaţa din ţara noastră este mult mai scăzută decât cea din Spania, de exemplu. În primele nouă luni, BMW a vândut 1.600 de maşini în România, în timp ce în Spania s-au vândut 32.000 de autoturisme ale producătorului german.

Luna trecută, autorităţile din Lugoj anunţau că cei de la BMW ar fi în discuţii avansate pentru înfiinţarea unei fabrici în oraşul bănăţean.

Conform presei germane, extinderea BMW este absolut necesară, dat fiind planul constructorului bavarez de a vinde două milioane de maşini pe an în 2016, faţă de 1,67 milioane, anul trecut. Amplasamentul noii fabrici va fi anunţat de colosul german în această toamnă. Iniţial au fost luate în discuţie mai multe locaţii posibile, precum Brazilia, Mexic sau ţările din Europa de Est, Româna fiind una dintre opţiuni.

România a pierdut în urmă cu câţiva ani o investiţie a concernului german Mercedes, motivul enunţat de reprezentanţii acestuia fiind lipsa infrastructurii. Iniţial, locaţia aleasă de germani fusese zona Braşovului.

Sursa

(Visited 6 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice