Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Opel Insignia, vine adaptat la piaţa locală romană

Noul Opel Insignia, vine adaptat la piaţa locală

Într-un moment în care conectivitatea şi adaptabilitatea sunt considerate subînţelese în activitatea cotidiană, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală, noul Opel Insignia se lansează pe piaţa din România cu funcţii ce integrează cele mai recente cerinţe în domeniu.

Noua generaţie este proiectată având conceptul de conectivitate la bază şi vine cu un sistem infotaintment ce integrează smartphone-ul sau tableta, duplicând din conţinutul şi utilitatea acestora pentru a asigura călătorii mai sigure şi mai simple.

Continuând seria de adaptări centrate pe nevoile utilizatorilor, meniul disponibil pe Opel Insignia poate fi stabilit pentru limba română şi, mai mult, navigaţia în limba română este de acum oferită pentru piaţa locală. Sistemul are instalate toate hărţile Europei, actualizări fiind disponibile ulterior.

Informaţii precum limitările de viteză aplicate anumitor segmente de drum sunt înregistrare de sistemul Opel Eye, ce le integrează în comunicare. Alături de alte date de trafic, acestea pot fi redate datorită camerelor ce identifică indicatoarele rutiere şi oferă astfel şoferului instrumentele necesare.

Comunicarea nu se limitează însă la informaţiile puse la dispoziţie de către maşină. Elementele care facilitează interacţiunea şoferului cu aceasta acoperă în cazul noului Opel Insignia nu mai puţin de patru opţiuni. Comenzile pe volan şi ecranul color tactil de 8 inch, cel mai mare din segment, sunt două dintre variantele de plasare a comenzilor.

Un dispozitiv touchpad amplasat la îndemână, langă schimbătorul de viteze, permite aceleaşi interacţiuni ca şi ecranul tactil, completând însă cu recunoaşterea scrisului de mână, o funcţie importantă pentru siguranţă. De exemplu, pentru introducerea unei adrese în sistemul de navigaţie, şoferul nu este nevoit să îşi ia privirea de la drum, ci poate indica destinaţia prin acest sistem facil şi mult mai sigur.

Mai mult, o adresă folosită des poate fi păstrată la îndemână şi accesată rapid datorită opţiunii care permite salvarea a nu mai puţin de 60 de favorite. Urmând acelaşi raţionament al facilitării interacţiunii cu maşina, opţiunile nu se limitează doar la destinaţii pentru sistemul de navigaţie sau posturi radio, ci pot include melodii, fotografii sau contacte uzuale din telefon. Acestea pot fi aranjate pe categorii sau în funcţie de altă preferinţă.

Comanda vocală prin care şoferul se poate adresa maşinii este o altă caracteristică extrem de utilă, ce permite efectuarea de solicitări în siguranţă, atenţia rămânând concentrată la trafic.

Acest nivelul ridicat de tehnologizare îşi are debutul natural pe Insignia, având în vedere semnificaţia pe care modelul o are. Revigorarea gamei Opel a început în 2008, când Insignia venea să înlocuiască Opel Vectra şi să anunţe viitoarea linie de design şi filosofie de brand a mărcii. „Măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană” este preceptul în baza căruia Opel a modelat toate noile produse care au urmat Insignia, oferta actuală integrând la acest moment modelele rezultate.

Anul 2013 a adus o nouă bornă în acest proces: conceptul Monza, prezentat la Salonul auto de la Frankfurt în septembrie 2013, indică direcţia în care vor evolua din punct de vedere vizual noile produse Opel de acum înainte. La acest moment, era inevitabilă o reevaluare a navei amiral, cea care a dat startul schimbării.

Noul Opel Insignia aduce modificări de aspect ce îi subliniază alura elegantă, dar şi de concept, cu un interior complet redesenat şi cu funcţii ce fac din transportul cu maşina o călătorie plăcută şi sigură.

Opel Insignia este fabricat în Germania, în uzina Opel de la Russelsheim, de lângă Frankfurt. Acesta este locul unde Adam Opel a fondat compania ce îi poartă numele, în urmă cu peste 150 de ani.

În România, Insignia porneşte de la 17.085 Euro + TVA, şi, deşi noua generaţie este mult evoluată din punct de vedere tehonogic, preţul modelul nou nu îl depăşeşte pe cel al versiunii anterioare, ceea ce se traduce într-o ofertă extrem de competitivă pentru piaţa românească. Noul Opel Insignia poate fi comandat la toţi partenerii Opel, iar cei interesaţi îl pot testa şi în cadrul evenimentului tip porţi deschise desfăşurat sâmbătă, 9 noiembrie, la dealerii din ţară.


Sursa, Opel. Citeste mai departe.

(Visited 30 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice