Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Daimler si BMW vor imbunatati condusul autonom pe autostrăzi

Daimler AG lucrează la proiectele de dezvoltare de serie nu numai pentru automobilele Level 3 specifice, ci şi pentru Level 4 şi Level 5. Lider de mult timp în sistemele de siguranţă activă, compania şi-a programat sistemele în mare parte intern încă de la început. 2019 va însemna lansarea la San José, în Silicon Valley, a primului său program-pilot, cu Bosch, pentru automobile (Level 4/5) în medii urbane. Acesta va fi următoarea etapă în cadrul cooperării existente între cei doi parteneri, iar cooperarea va continua conform planului. La începutul următorului deceniu, Daimler va aduce pe piaţă nu numai automobile foarte automatizate (Level 3), ci şi maşini complet automatizate (Level 4/5). Este singurul OEM din lume care este atât de bine poziţionat pentru a aplica condusul autonom în orice context relevant, de la automobile şi autoutilitare până la autobuze şi camioane, şi, prin urmare, se bazează pe soluţii scalabile pentru a oferi condus automatizat.

BMW Group lucrează la condusul automatizat încă din 2006 şi a pus bazele unei platforme non-exclusive, împreună cu specialişti în tehnologie, furnizori şi producători de echipamente originale, pentru a o duce la maturizare în vederea producţiei de serie. Din 2017, lucrările în acest domeniu au fost consolidate la Campusul pentru Condus Autonom din Unterschleissheim, la nord de München, iar industrializarea şi scalabilitatea tehnologiei se dezvoltă cu sprijinul partenerilor. Dezvoltarea de software nou este folosită la Campus pentru a accelera dezvoltarea platformei şi pentru a stabili noi standarde în domeniu. În întreaga lume, peste 70 de automobile de test încearcă tehnologia de ultimă oră. Ele colectează date pentru a îmbunătăţi învăţarea mecanică cu ajutorul inteligenţei artificiale prin simulări şi testează noile funcţii Level 2-5 pe şosele. Generaţia tehnologiilor care se află în curs de dezvoltare va intra în producţia de serie ca automatizare Level 3 în 2021 odată cu BMW iNEXTşi ca Level 4 pentru proiecte-pilot.

Proiectele comune de dezvoltare vor fi realizate printr-o arhitectură scalabilă care să acopere mai multe etape de automatizare, cu Level 3 şi Level 4 care să permită condusul autonom pe autostrăzi. În plus, cei doi parteneri intenţionează să discute posibilitatea extinderii colaborării lor pentru a acoperi niveluri mai ridicate de automatizare, atât pe autostrăzi, cât şi în zonele urbane. Aceste considerente subliniază caracterul durabil şi pe termen lung al cooperării, care include obiectivul de a crea o platformă scalabilă pentru condusul autonom. Dezvoltarea tehnologiilor de generaţie curentă şi colaborările în curs ale celor două companii nu vor fi afectate şi vor continua ca şi până acum. De asemenea, BMW Group şi Daimler AG vor explora parteneriate suplimentare cu alte companii de tehnologie şi producători de automobile care ar putea contribui la succesul platformei.

BMW Group şi Daimler AG îşi unesc forţele în domeniul condusului autonom. Iniţial, accentul se va pune pe evoluţia dezvoltării tehnologiilor de generaţie viitoare pentru sisteme de asistare a condusului, a condusului automatizat pe autostrăzi şi a funcţiilor de parcare (până la Level 4). Cele două companii au semnat un memorandum pentru dezvoltarea în comun a acestor tehnologii care este cheia mobilităţii viitorului. BMW Group şi Daimler AG văd acest parteneriat ca o colaborare strategică pe termen lung şi îşi propun ca tehnologia de nivel următor să devină disponibile la scară largă până la jumătatea deceniului următor.

Ola Källenius, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi responsabil pentru cercetarea concernului şi dezvoltarea Mercedes-Benz Cars, a declarat: “Condusul autonom este una dintre cele mai revoluţionare tendinţe pentru noi în prezent, iar întregul Daimler Group lucrează foarte mult la acest aspect. Ca întotdeauna la Daimler, prioritatea noastră principală este siguranţa. În loc de soluţii individuale şi independente, dorim să dezvoltăm un sistem global solid care să ofere clienţilor o valoare adăugată vizibilă. Colaborând cu partenerii potriviţi, vrem să facem progrese semnificative în îmbunătăţirea performanţei acestei tehnologii şi să o aducem în siguranţă pe şosele”.

Cooperarea planificată oferă BMW Group şi Daimler AG o serie de avantaje evidente: abilităţile şi experienţa partenerilor individuali şi arhitectura scalabilă vor accelera şi vor eficientiza dezvoltarea generaţiilor viitoare de tehnologie. Pe lângă sinergii, noile tehnologii vor ajunge mai rapid în piaţă, cu cicluri de inovaţie mai scurte. Pentru ambele companii, siguranţa pasagerilor automobilelor şi a altor participanţi la trafic este de o importanţă majoră şi un motiv-cheie pentru a face fiabilitatea sistemelor un criteriu important pentru colaborare. Cei doi parteneri continuă să-şi urmărească obiectivul de a fi cei care stabilesc ritmul în dezvoltare.

Sursa: BMW Romania

(Visited 14 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice