Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


2018 a fost un an plin de succese pentru ŠKODA AUTO – 2019 este anul mobilității electrice

ŠKODA a livrat clienților săi un total de 1.253.000 de automobile în cursul anului 2018, stabilind un nou record de vânzări pentru al cincilea an consecutiv. ŠKODA pătrunde în era mobilității electrice în 2019, începând cu versiunea complet electrică a modelului CITIGO și cu hibridul plug-in SUPERB. ŠKODA urmărește, de asemenea, în mod riguros punerea în aplicare a Strategiei 2025 privind digitalizarea. ŠKODA AUTO DigiLab este reprezentată în locațiile din Praga și în hotspotul IT al Israelului și a semnat deja numeroase parteneriate cu start-up-uri de profil. Ca parte a proiectului INDIA 2.0, compania și-a asumat coordonarea ofensivei de modele a Grupului Volkswagen pe piața indiană.

ŠKODA AUTO își continuă povestea de succes la nivel mondial: în 2018, producătorul auto a stabilit un nou record de vânzări pentru a cincea oară consecutiv. Livrările către clienți au crescut anul trecut cu 4,4%, ajungând la 1.253.700 de automobile. În Europa (+4,9%), precum și pe piețele în creștere ale Chinei (+4,9%) și Rusiei (+30,7%), compania a înregistrat o creștere puternică a vânzărilor. SUV-urile KODIAQ și KAROQ se numără printre modelele care susțin puternic creșterea, iar ŠKODA OCTAVIA rămâne modelul cel mai bine vândut al mărcii.

Cu 341.000 de livrări către clienți, China continuă să fie cea mai mare piață individuală a mărcii. În Germania – cea mai mare piață auto a Europei și cea de-a doua piață individuală ca mărime a mărcii ŠKODA – cehii au livrat 176.600 de automobile, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 1,9%. ŠKODA a livrat 93.600 de automobile în țara sa de origine, Republica Cehă. Marea Britanie (74.500 de automobile), Polonia (71.100 de automobile), Franța (32.000 de automobile), Spania (27.000 de automobile), Italia (26.400 de automobile) și Austria (24.900 de automobile) completează lista celor 10 piețe de top pentru vânzările mărcii ŠKODA.

Președintele Consiliului de Administraţie ŠKODA, Bernhard Maier, subliniază: „În 2018 am livrat mai multe automobile ca niciodată. Acest rezultat demonstrează că strategia ŠKODA 2025 este eficientă; campania noastră de produse își desfășoară forţa în întreaga lume. ŠKODA crește în mod sustenabil si controlabil, în ciuda faptului că anul 2018 a prezentat numeroase provocări pentru întreaga industrie, incluzând trecerea la sistemul WLTP. În 2019 vom continua campania noastră de produse cu mai multe modele noi, cum ar fi SCALA, KAMIQ și multe altele. În același timp, lansăm mobilitatea electrică la ŠKODA în acest an, cu primul nostru hibrid plug-in și cu primul automobil complet electric. Este deci un moment cu adevărat special în istoria de 124 de ani a companiei noastre.”

ŠKODA intră în era mobilității electrice și își asumă o responsabilitate suplimentară în cadrul Grupului
Inima operațiunilor producătorului auto pulsează în Republica Cehă. Cele 886.100 de vehicule, care au părăsit liniile de producție din cadrul unităților de producție din Cehia în 2018, reprezintă o creștere de 3,3% față de anul precedent și, prin urmare, un nou record de producție. Decizia Grupului de a asambla gama Volkswagen Passat la uzina ŠKODA Kvasiny din Cehia începând cu 2023 – alături de modelele ŠKODA SUPERB și KODIAQ – confirmă încrederea Grupului Volkswagen în unitățile de producție din Cehia și în standardele lor de calitate.

În 2019 ŠKODA pășește în era mobilităţii electrice. La 124 de ani de la înființarea companiei, ŠKODA lansează primul său model pur electric, SUPERB PHEV. Nava-amiral a gamei mărcii cu sistem de propulsie hibrid plug-in va ieși de pe linia de producție din Kvasiny. Cu E-CITIGO, ŠKODA își extinde gama în același an, adăugând o mașină complet electrică în ofertă. În 2020, vor urma primele modele din producția de serie bazate pe matricea modulară electrică MEB (Modular Electric-Drive Matrix), inclusiv versiunea din producția de serie a prototipului ŠKODA VISION iV. Până în 2022, ŠKODA va introduce peste 30 de modele noi, dintre care mai mult de zece vor fi electrice.

În plus faţă de mașinile electrice, fabrica din Mladá Boleslav va produce, începând cu anul 2019, şi componente electrice pentru modelele hibride plug-in ale mai multor mărci ale Grupului Volkswagen.

ŠKODA urmărește în mod coerent internaționalizarea și digitalizarea companiei
ŠKODA continuă să intre pe noi piețe de desfacere. Începând cu anul trecut, marca a activat și în Singapore, compania fiind acum prezentă pe 103 piețe. ŠKODA are peste 36.000 de angajați în întreaga lume. Internaționalizarea producătorului auto constituie una din pietrele de temelie ale Strategiei ŠKODA 2025.

Domeniile strategice suplimentare de activitate includ condusul autonom, conectivitatea și digitalizarea. Pe de o parte, ŠKODA AUTO intenționează să crească vânzările de automobile la nivel mondial prin implementarea eficientă a acestor aspecte, în timp ce, pe de altă parte, deschide noi linii de afaceri care implică servicii de mobilitate digitală, lărgind baza pentru o creștere viitoare.

Transformarea mobilității și schimbarea digitală au cea mai mare importanță strategică. Astfel, ŠKODA depune eforturi pentru a-și digitiza produsele și procesele. Acest proces implică toate ariile companiei, de la achiziții, la trainingul și instruirea angajaților, finanțe, recrutare de personal și vânzări. Se va pune accent și pe departamentele de dezvoltare tehnică, producție și logistică, precum și, bineînțeles, pe produsele finite pentru clienții finali.

Compania integrează tehnologii Industry 4.0 în zonele de logistică și producție, desfășurând teste pe teren la unitățile cehe de producție ŠKODA folosind drone complet autonome, care monitorizează utilitarele de transport. Roboții lucrează, de asemenea, alături de omologii lor umani, facilitând munca acestora într-o manieră inteligentă. Utilizând întreținerea preventivă, aparatele își recunosc propriile nevoi de întreținere sau reparație, înainte ca orice avarie sau întrerupere să pună în pericol producția. La împachetarea kit-urilor Completely Knocked Down (CKD), proiecțiile de realitate augmentată pot indica unde și cum se pot așeza piesele pe utilitarele de transport.

ŠKODA este un pionier prin introducerea noului modul al sistemului modular de infotainment MIB 3. Pentru clienții mărcii, aceasta înseamnă acces la cele mai bune soluții de conectivitate în mașinile lor și beneficiul unei actualizări wireless convenabile pentru toate noile modele ŠKODA.

În colaborare cu orașe precum Praga, de exemplu, ŠKODA se angajează să dezvolte concepte de mobilitate urbană sustenabilă. Scopul este optimizarea fluxului de trafic și interconectarea inteligentă a transportului intermodal. Acest lucru sporește siguranța și confortul oamenilor, reducând, în același timp, impactul asupra mediului.

Pe lângă aceste inițiative, ŠKODA dezvoltă o gamă variată de soluții de mobilitate și servicii de tip vehicle-on-demand. Aplicația privată de partajare a mașinilor “HoppyGo”, platforma de partajare pentru studenți “Uniqway” și soluția de mobilitate “CareDriver”, care sprijină persoanele cu nevoi speciale, au fost create la ŠKODA AUTO DigiLab. În prezent, ŠKODA testează o soluție de pionierat pentru livrare, vizând ultimul segment al traseului de livrare, unde coletele sunt livrate direct în portbagajul autoturismelor clienților – pe bază de securizare digitală și oferind confort maxim pentru șoferi.

ŠKODA AUTO DigiLab consolidează inovația și expertiza în domeniul dezvoltării digitale
ŠKODA AUTO DigiLab servește ca instrument esențial pentru numeroase procese de inovație digitală. Astfel, acest atelier de creație încurajează dezvoltarea mărcii în domeniul digitalizării. Lucrând în tandem cu sucursala fondată la Praga, ŠKODA AUTO DigiLab Israel Ltd. a fost lansată la începutul anului 2018 în hotspotul IT din Tel Aviv. Ambele laboratoare sunt active în domeniul start-up-urilor, fiind agile și neconvenționale, deschise pentru dezvoltarea unor noi modele de afaceri, soluții și produse pentru mobilitatea viitorului.

Grupul de experți din Tel Aviv a creat o rețea puternică în zona locală a start-up-urilor și lucrează în prezent cu 13 dintre cele mai promițătoare companii tinere din domeniul inteligenței artificiale, big data, al securității informatice și al senzorilor auto. În acest fel, ŠKODA își asigură accesul la noile tehnologii în domeniile big data și inteligență artificială.

Trei exemple ilustrează această orientare strategică: Anagog este specializată în dezvoltarea și aplicarea inteligenței artificiale în contextul mobilității. Programul start-up israelian utilizează softuri pentru a analiza comportamentul clienților în anumite situații, pentru a-i înțelege și, de exemplu, pentru a îndruma șoferii către cel mai apropiat loc de parcare disponibil. Chakratech lucrează la stații de încărcare a automobilelor electrice cu sisteme cu volant, care oferă un număr aproape nelimitat de cicluri de încărcare și descărcare extremă. Acest sistem va permite în viitor instalarea stațiilor de încărcare chiar și în locuri mai izolate. Fondatorii UVeye lucrează la tehnologia cu camere care scanează partea inferioară a autoturismului pentru a detecta eventualele daune – ceea ce este foarte util, de exemplu, în producție și la controlul de calitate.

(Visited 6 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice