Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cadavre umane folosite in simulările auto

Cadavre umane folosite de cercetătorii in simulările auto

Cercetătorii din Parcul Tehnologic din Alcaniz, nordul Spaniei, au recunoscut că se folosesc de corpul uman în simulările de accidente, fiind unul dintre cele şase locuri din lume sunt cadavre umane sunt folosite în astfel de scopuri, potrivit „Daily Mail”.

Cercetătorii spanioli din domeniul auto au recunoscut că folosesc cadavre umane, în locul manechinelor, pentru că sunt mai mult ieftine, dar şi pentru că rezultatele sunt mai concludente.

In cele mai multe cazuri, cadavrele ajung la aceştia după ce universităţile cu profil medical şi-au îndeplinit scopul de cercetare. Istoricul acestui obicei datează deja de jumătate de secol.

Înainte de anii ’50, producătorii auto nu realizau astfel de teste pentru că se presupunea din start că nimeni nu poate supravieţui unui accident serios de maşină. Când Universitatea de Stat din Detroit s-a hotărât să testeze rezistenţa corpului uman într-o coliziune, cercetătorii au apelat la şcolile medicale pentru materialul necesar. Prin astfel de cercetări s-a ajuns la concluzia că, în cazul unui accident, capul unui om poate susţine o forţă incredibilă, până la o tonă şi jumătate, pentru o fracţiune de secundă, fără a fi rănit, potrivit documentarului „Horizon”.

Cercetătorul Albert King a scris, în 1995, „Journal of Trauma”, că cercetarea pe cadavre salvează anual 8.500 de vieţi. Chiar şi aşa, în 1997, folosirea manechinelor pentru simulările de accidente auto a devenit un standard al industriei în ceea ce priveşte testarea airbag-urilor şi impactul frontal. Manechinele folosite sunt copia fidelă a formelor, mărimilor şi dimensiunii umane. Inclusiv capul păpuşii este creat să reacţioneze la fel precum cel uman în cazul unui accident.

Un manechin pentru teste auto valorează în jur de 150.000 de euro, în timp ce cadavrele ar necesita mai puţine eforturi financiare.


Sursa, Adevarul.

(Visited 6 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice