Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ce culoare ajută cel mai mult la vânzarea unei mașini?

Ce culoare ajută cel mai mult la vânzarea unei mașini?

”Câte case, atâtea obiceiuri” este o expresie populară care punctează un lucru fundamental – oameni diferiți preferă lucrurile diferit. Lucru la fel de adevărat și în piața mașinilor second hand când vine vorba despre preferințele clienților asupra culorii caroseriei și cum acestea influențează rapiditatea cu care se vinde un autoturism. Deși gusturile diferă puternic există și tendințe generalizate. carVertical, platforma online care oferă acces utilizatorilor la istoricul oricărei mașini pe baza codului VIN, a întocmit un studiu despre cum influențează în mod direct culoarea mașinii cât de rapid sau cât de lent se vinde un vehicul la mâna a doua.

Gusturile românilor când vine vorba despre culoarea mașinii lor sunt foarte diferite

Cum galbenul este cea mai căutată culoare la români suntem aparte atât în regiune cât și în Europa unde cele mai căutate culori sunt negrul (23,5% din întregul parc auto european), albul (21,1%) și argintiul (17,6%).

În schimb, uitându-ne la locurile doi și trei din topul celor mai ușor de vândut culori la o mașină second hand în România, anume argintiu și negru, ne încadrăm foarte bine în piața europeană. Prin urmare, cu mici excepții tendințele de la noi se suprapun pe tendințele europene.

Mașinile care au această culoare se vând cel mai greu

Dacă mașinile galbene dispar cel mai rapid de pe piață, la polul opus, culoarea care se vinde cel mai greu pe o mașină este bejul. Deși bejul este o alegere neutră, foarte populară când vine vorba de design interior, se pare ca în lumea automobilelor șoferii se feresc de ea. Cu o medie de 26,2 zile la vânzare bejul nu este totuși o catastrofă, diferența dintre bej și culoare de pe primul loc fiind de puțin peste 5 zile. În procente, în schimb, putem spune că diferențele sunt semnificative – vă ia în medie cu 26% mai mult timp să vindeți o mașină bej decât una galbenă.

Greu de vândut sunt și mașinile albe și cele verzi cu o medie de 24,8 și respectiv 24,7 zile la vânzare. Mașinile albe sunt probabil asociate cu flotele auto ale companiilor și în plus albul tinde să ascundă liniile caroseriei făcând orice model să pară mai banal decât dacă ar avea culoare.

„Vehiculele bej sunt de obicei mai dificil de vândut deoarece nu sunt la fel de conservatoare ca unele nuanțe convenționale precum negru, alb, argintiu sau gri. Fiind ușor mai subtil și discret, bejul este adesea alegerea persoanelor cu un gust mai rafinat. Asta explică de ce este nevoie de mai mult timp pentru a vinde astfel de vehicule” – explică Matas Buzelis, expertul auto carVertical.

Culoarea care se vinde cel mai rapid pe o mașina este… galbenul

Probabil cel mai neașteptat rezultat al analizei carVertical este primul lor de pe lista culorilor care ajută cel mai mult la vânzarea unei mașini și anume galbenul. Cu o medie de stat pe piață de doar 20,8 zile, se pare că mașinile la mâna a doua care au exteriorul colorat galben se vând cel mai repede. Acest lucru se datorează probabil în parte rarității cât și coeficientului de sex-appeal pe care o mașină galbenă îl posedă intrinsec.

Locul doi, în schimb, este ocupat de argintiu, o culoare la care ne-am fi așteptat cu toții. Cu o medie extrem de apropiată de primul loc, mașinile argintii se vând după aproximativ 21,6 zile. Deloc surpinzător având în vedere versatilitatea culorii care poate fi folosită atât într-un mediu de business cât și pentru o mașină de familie. Este suficient să vă uitați pe stradă și veți observa imediat cât de frecvent dați cu ochii de un autoturism argintiu. Motivul este simplu – argintiul se caută.

Locul trei este ocupat de nonculoarea negru. La fel, ușor de asortat la orice gust, versatilitatea negrului face mașinile care poartă această nuanță foarte dezirabile, având o medie de doar 22,9 zile la vânzare.

Pentru a vedea mai de aproape cât de mult influențează culoare timpul de vânzare al unei mașini, carVertical a urmărit și evoluția unui model popular atât în întreaga lume cât și-n România – VW Golf.

Bucurându-se de o plajă enormă de cumpărători interesați, de la familii la firme și până la studenți, VW-ul Golf se vinde cel mai bine, în mod surprinzător, în culoarea maro. Cu o medie de doar 18,6 zile la vânzare, este dificil de explicat de ce această culoare a prins atât de bine pe acest model. Cert este că preferințele cumpărătorilor sunt clare, un VW Golf maro se vinde în medie cu 35% mai rapid decât un VW Golf alb, cea mai puțin dezirabilă culoare

(Visited 18 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice