Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cu noul Golf Sportsvan, Volkswagen își continuă în 2014 ofensiva produselor în clasa compactă

Cu noul Golf Sportsvan, Volkswagen își continuă în 2014 ofensiva produselor în clasa compactă

Lumea automobilelor compacte și cea a MPV-urilor se întâlnesc: succesorul modelului Volkswagen Golf Plus oferă un design sportiv și un nivel înalt de utilitate cotidiană.

Prin noul Golf Sportsvan, Volkswagen își continuă în 2014 ofensiva produselor în clasa compactă. A șaptea generație Golf a debutat în toamna anului 2012, iar în 2013 au urmat noul Golf Variant, modelele 4MOTION cu tracțiune integrală, precum şi consacratele versiuni sportive Golf GTI, Golf GTD și Golf R. Gama a fost completată în această primăvară de e-Golf, care are un sistem de propulsie complet electric.

Înainte ca Golf GTE, primul model plug-in hybrid, să apară pe piață în această toamnă, Sportsvan debutează în segmentul MPV-urilor compacte. Urmaşul modelului de succes Golf Plus (care a fost comercializat în peste 500.000 de unități numai în Germania) este dotat cu un interior pe cât de sofisticat pe atât de versatil (bancheta poate fi reglată longitudinal pe o distanță de 180 mm) și oferă o capacitate de încărcare maximă de 1.520 litri, impresionând prin alura semnificativ mai sportivă în comparație cu predecesorul său.

Nu doar caroseria și interiorul au fost reproiectate, ci și gama de motoare a fost actualizată. Noile propulsoare sunt dotate standard cu sistemul Start-Stop, care, alături de alte îmbunătățiri tehnice, fac Golf Sportsvan cu până la 20% mai eficient în ceea ce priveşte consumul, faţă de modelul precedent.

Cele patru motoare (TSI) turbo pe benzină cu injecție directă produc 63 kW / 85 CP, 81 kW / 110 CP, 92 kW / 125 CP și 110 kW / 150 CP. Gama de motoare TDI acoperă două niveluri de putere: 81 kW / 110 CP și 110 kW / 150 CP.

Cu excepția motorului TSI de 63 kW, toate propulsoarele pot fi cuplate la o transmisie automată cu dublu ambreiaj (DSG). 1.6 TDI Blue Motion Technology de 110 CP este reprezentativ pentru nivelul de eficiență al noilor motoare din gama Golf Sportsvan: acesta consumă doar 3,9 l Diesel/100 km (emisii echivalente 101 g CO2/km). O versiune BlueMotion independentă, care dispune de modificări aerodinamice și anvelope cu rezistență optimizată la rulare, este deja disponibilă în Germania; Golf Sportsvan TDI BlueMotion consumă doar 3,6 l/100 km (emisii echivalente 95 g CO2/km).

Din punct de vedere tehnic, Golf Sportsvan dispune de arhitectura platformei modulare transversale (MQB), şi astfel prezintă diferențe semnificative față de modelul precedent: proporțiile modelului Golf Sportsvan au fost proiectate pentru a conferi mașinii mai mult dinamism; consola față este mai scurtă, iar ampatamentul este mai lung.

În plus, designul inovator creat de Volkswagen a redus greutatea acestui model cu până la 90 kg. Habitaclul a fost de asemenea reproiectat pentru a se obține o arhitectură clară și un aspect sofisticat. În ciuda poziției ridicate a scaunului, ai mai degrabă sentimentul că stai într-un SUV sportiv și elegant, decât într-un MPV.

În acest automobil Volkswagen, segmentele compact și MPV se contopesc într-un nou Golf, care oferă mai mult spațiu pentru recreație activă, familie și activităţi profesionale. Golf Sportsvan impresionează prin sistemele de asistență de ultimă oră. Printre acestea se numără funcția de monitorizare “Blind Spot”, care include și sistemul de atenționare la traficul din spate şi este o premieră pentru Golf. În timpul deplasării, sistemul “Blind Spot” avertizează șoferul cu privire la vehiculele din unghiul mort. La ieşirea cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul recunoaște și traficul care se apropie din lateral și care poate fi dificil de observat de către șofer; sistemul nu are doar capacitatea de a avertiza șoferul: dacă o coliziune este iminentă, sistemul intervine automat prin frânare de urgență.

Volkswagen oferă pentru Golf Sportsvan și numeroase alte sisteme avansate tehnic.

Sursa: Volkswagen.

(Visited 25 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice