Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Emil Ghinea isi pastreaza titlul de campion la Clasa H3

Emil Ghinea isi pastreaza titlul de campion la Clasa H3

Campionul Clasei H3 va lau startul si la Trofeul Rasnov care se va disputa in 11 – 12 octombrie.

Emil Ghinea, si-a vazut visul indeplinit. In sezonul 2014, pilotul din Mangalia, a luat startul in Campionatul National de Viteza in Coasta, la volanul unui superb Renault Clio RS V6 Trophy.

Emil Ghinea a debutat la volanul bolidului cu incredere si determinare insa etapele de la Ranca si de la Brasov nu i-au adus rezultatele dorite. Si-a propus obiective indraznete si a petrecut ore bune în garaj pentru a verifica fiecare componenta, fiecare setare a Renault-ului.

Bucuria achizitionarii acestui model m-a determinat sa visez cu ochii deschisi la un nou titlu. Testele premergatoare campionatului si primele etape nu mi-au adus rezultatele dorite. Mi-am spus atunci ca trebuie sa ma acomodez cu masina, ca trebuie sa invat sa o stapanesc, sa storc din ea tot ce pot. Alaturi de echipa mea am muncit foarte mult pana am reusit sa o setam. Acesta a fost cel mai dificil moment al sezonului, masina nu era in parametrii iar eu nu reuseam sa obtin rezultatele asteptate. La orizont se profila un sezon de sacrificiu, de acomodare cu noul material competitional,” a declarat Emil Ghinea.

Competitiile de viteza in coasta ofera si surprize. Revenirea pilotului din Mangalia pe Valea Domanului i-a readus acestuia bucuria unui loc doi muncit. Jan si Vlad Pescaru au gasit solutia setarii “Rachetei galbene”, un bolid dedicat curselor de circuit, pentru competitiile de viteza in coasta.

Provocarea sezonului a fost trecerea de la tractiunea fata la tractiunea spate. A trebuit sa reiau pilotajul de la zero. Pe langa acest aspect, am fost nevoit sa renunt la un partener, sa ma confrunt cu lipsa anvelopelor necesare. De la Trofeul Sinaia am reusit sa revin in lupta pentru titlul la Clasa H3. Am rezolvat lipsa cauciucurilor printr-o metoda la care nu as fi dorit sa recurg. Am folosit cauciucuri intermediare la antrenamente si la mansele cronometrate si slick-uri la mansele de concurs. Am fost temperat si consiliat de Florin Hangu și Jan Pescaru, datorita lor am reusit sa abordez fiecare etapa mai mult strategic decat temperamental. Am tratat cu seriozitate si daruire fiecare etapa. La Campulung am reusit sa-mi mentin titlul de campion national la Clasa H3. Din cauza conditiilor meteo a trebuit sa improvizez. Nu am avut caucicuri de ploaie si am concurat cu slick-urile taiate. Am vrut sa fortez insa am renuntat. Locul doi obtinut la Campulung mi-a asigurat titlul de campion, un titlu care ramane la Mangalia. Celor care le-am scos peri albi, mecanicilor si familiei mele, celor care au avut incredere in mine, fanilor si spectatorilor prezenti pe probe, le multumesc din suflet. In acest sezon competitional am participat datorita sustinerii Primariei si Consiliului Local Mangalia, Speed Wash Team Mangalia, Edymax Motors, Hotel Corsa, Target Company, Jan Pescaru Racing, Dan Strauti-Autostiri.ro si Cucor SRL,” a precizat Emil Ghinea.

(Visited 2 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice