Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Germanii de la Continental angajează 200 de persoane la fabrica din Ghimbav

Germanii de la Continental angajează 200 de persoane la fabrica din Ghimbav

Compania germană Continental este foarte activă la Braşov pe piaţa recrutărilor de personal. Potrivit reprezentanţilor companiei, până la finele lui 2014, fabrica deschisă de germani anul trecut la Ghimbav va trebui să ajungă la un efectiv de 700 de angajaţi de la 500 câţi numără în prezent.

Germanii caută atât personal TESA, cât şi efective pentru producţie. Tot până la finele anului, Continental îşi va muta liniile de producţie din halele închiriate la Schaeffler, în Cristian, la noua fabrică de la Ghimbav.

Germanii au investit 44 de milioane de euro în fabrica din judeţul Braşov inaugurată în octombrie 2013 şi care a devenit principala unitate de producţie a diviziei Fuel Supply a concernului german, urmând să colaboreze îndeaproape cu unităţile de la Dortmund şi de la Breba. În momentul atingerii capacităţii maxime, fabrica va produce şapte milioane de unităţi anual şi va avea peste o mie de angajaţi.

Concernul este prezent la Braşov încă din 2010, când a închiriat o hală de producţie de la acţionarul majoritar – Schaeffler.

În acest moment la Ghimbav se produc patru tipuri de pompe de combustibil (diesel, benzină, cu perii şi fără perii), care din punctul de vedere al carcaselor din plastic şi diverselor componente conexe reprezintă o varietate de câteva zeci de modele, iar în timp se va ajunge la sute de modele.
În uzina Fuel Suply de la Ghimbav, 80% dintre utilaje funcţionează în mod automat, iar aşa se explică nivelul mare de pompe produse cu un număr relativ redus de angajaţi.

Fiecare automobil care este alimentat de un motor cu ardere internă are o unitate de alimentare cu combustibil. În contrast cu pompa injectoare pe motor, pompa de alimentare cu combustibil se află în rezervor, unde motorul este aprovizionat constant cu carburant, în orice condiţii de conducere, inclusiv atunci când rezervorul este aproape gol şi în curbe sau în denivelări (în urcare sau coborâre).

Soluţii inovatoare, cum ar fi pompele bazate pe cerere de combustibil fără perii (de asemenea fabricate în Braşov) aduc o contribuţie majoră, ridicând eficienţa energetică şi, prin urmare, reducând emisiile de CO2 ale unei maşini.

Clienţii fabricii de la Braşov sunt nume importante pe piaţa auto , cum ar fi BMW, Mercedes-Benz, Grupul Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Renault si Ford.

Automobilele produse în România de Ford şi Dacia nu sunt echipate cu pompe de combustibil produse de Continental, însă există negocieri şi sunt speranţe ca în viitor şi aceste fabrici să devină clienţi ai noii uzine braşovene, a declarat Jose Avila, membru in bordul de conducere al Continental AG.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 4 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice