Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Iata ce trebuie sa cunosti despre Inspectia Tehnica Periodica (ITP)!

Foarte multi soferi se gandesc la ITP ca la o formalitate, un lucru pe care trebuie sa-l faca odata la 2 ani obligati de autoritati. Dar stim foarte bine ca o masina incepe sa se deterioreze din momentul in care am iesit cu ea pe poarta reprezenantei. In timp pot sa apara defecte ce pot sa ne viata in pericol. Defecte de care de multe ori nu stim.

Asta ar trebui sa ne faca sa ne gandim mai bine la motivul pentru care a fost inventat acest ITP: sa salveze vieti. Nu credem ca isi doreste cineva sa vada in trafic masini in stare proasta, pericole publice pe 4 roti.

Scopul ITP-ului este sa previna accidentele cauzate de masinile in stare proasta de functionare. Se verifica:

• aspectul exterior general
• starea anvelopelor
• noxele
• starea sistemului de franare
• starea suspensiilor si articulatiilor
• seriile de motor si caroserie
• sistemul de iluminare
• sistemul de evacuare

Daca vor fi gasite defecte majore sau mai multe defecte minore decat este permis, masina nu va trece ITP-ul.

Inainte mai treceau de ITP, intr-un fel sau altul, masinile cu defecte. Acum lucrurile sunt ceva mai serioase. Se fac poze iar RAR-ul poate bloca oricand o masina pana vine un inspector RAR sa verifice daca inspectia este facuta cum trebuie.

Din 2017 verificarea masinii va fi filmata iar inregistrarile vor fi pastrate timp de 2 ani si vor fi puse la dispozitia inspectorilor RAR.

(Visited 8 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice