Industria auto mondială își dă întâlnire la Salonul de la Paris, în perioada 4 – 19 octombrie
Industria auto mondială își dă întâlnire la Salonul de la Paris – Peste un milion de vizitatori sunt așteptați în perioada 4 – 19 octombrie să viziteze Salonul auto de la Paris, care anul acesta se va întinde pe o suprafață de 125.000 de metri pătrați unde vor fi prezente cel puțin 260 de mărci și 71 de constructori de automobile.
Grupul francez Renault va profita de această ocazie pentru a prezenta cea de-a cincea generație a modelului Espace MPV, Opel va arăta noua Corsa, grupul Volkswagen, care vrea să devină cel mai mare constructor auto mondial, își va dezvălui berlina Passat în timp ce la standul Ford va putea fi văzut noul Mustang, care va fi disponibil concesionarilor europeni abia anul viitor.
La acest salon care se desfășoară odată la doi ani, constructorul român Dacia va lansa versiunile Stepway ale modelelor Lodgy și Dokker precum și două noi premiere Dacia Duster Air și Dacia Sandero Black Touch.
Potrivit analiștilor de la PwC, piața auto mondială ar urma să înregistreze o creștere anuală medie de peste 4% până la finele deceniului. Însă această cifră generală ascunde diferențe semnificative la nivel regional.
China și țările emergente din Asia continuă să crească masiv iar SUA au revenit la nivelul de dinaintea crizei din 2008. În schimb, europenii cumpără în continuare cu 20% mai puține mașini decât în urmă cu șapte ani. În plus, unele piețe considerate ca un nou ‘Eldorado’, precum Brazilia, Thailanda, Argentina și mai ales Rusia dau semne de scădere.
În mod paradoxal, cel mai mare salon auto de pe planetă, în funcție de vizitatori, are loc într-o țară unde locuitorii consideră din ce în ce mai puțin automobilul drept un obiect al dorinței. ‘Mașina a devenit complet banală chiar dacă rămâne indispensabilă pentru mobilitatea cotidiană’, a explicat Flavien Neuvy director la firma de cercetare Cetelem.
În plus, în timpul crizei, numeroși consumatori, în special tinerii din mediul urban, au optat pentru noi modele de mobilitate care pun în discuție modelul tradițional de mașină individuală.