Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Liderii auto şi cea a tehnologiei condusului autonom au publicat “Safety First for Automated Driving”

Accentuând siguranţa prin design, 11 lideri din industria auto şi cea a tehnologiei condusului autonom au publicat “Safety First for Automated Driving” (SaFAD / Siguranţa pentru condusul autonom pe primul plan), un cadru organizat fără caracter obligatoriu pentru dezvoltarea, testarea şi validarea automobilelor autonome sigure.

Cei 11 lideri – Aptiv, Audi, Baidu, BMW, Continental, Daimler, FCA US LLC, HERE, Infineon, Intel şi Volkswagen – cuprind cea mai largă reprezentare din industrie şi au publicat, până în prezent, cel mai mare raport despre cum să se construiască, să se testeze şi să fie operat un automobil autonom sigur.

Obiectivul autorilor raportului SaFAD este acela de a accentua importanta siguranţei prin design, alături de verificare şi validare, deoarece industria lucrează pentru crearea standardelor pentru condus autonom.

În premieră, SaFAD oferă dezvoltatorilor şi operatorilor de automobile autonome (AV) un sistem pentru trasabilitate clară care demonstrează că AV-urile sunt “mai sigure decât conducătorul mediu” prin componente precum camerele sau sistemele de direcţie.

De asemenea, este pentru prima dată când este prezentat un rezumat al siguranţei prin design şi al metodelor de verificare şi validare pentru condusul autonom de Nivel 3 şi Nivel 4 aşa cum sunt definite de SAE (J3016).

Baza pentru raportul SaFAD îl reprezintă 12 Principii Directoare, care sunt rafinate suplimentar în calităţile automobilului autonom, de la care elementele de siguranţă prin design sunt derivate pentru sprijinirea capacităţii şi atingerea principiilor directoare. “Safety First for Automated Driving” combină competenţa principalele companii din domeniul auto, al furnizorilor şi al tehnologiei pentru a ajuta direct la dezvoltarea automobilelor autonome sigure.

Interesul şi dezvoltarea tehnologiei de condus autonom au crescut într-un ritm accelerat în ultimii ani, alimentate de obiectivul de reducere a deceselor cauzate de accidentele automobilelor, de îmbunătăţire a fluxului de trafic şi de introducerea unor noi concepte de mobilitate. Această creştere rapidă aduce o gamă largă de metodologii de dezvoltare din partea companiilor consacrate şi o listă tot mai vastă de companii noi.

Prin publicarea “Safety First for Automated Driving”, autorii şi specialiştii de la fiecare partener participant vor prezenta activitatea grupului la conferinţele internaţionale ale industriei şi de tehnologie din următoarele luni.

(Visited 30 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice