Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Maserati prezintă noul GranTurismo, sărbătorind un nou capitol într-o poveste ce a început acum 75 de ani, cu modelul A6 1500

Una dintre legendele companiei s-a întors: Maserati prezintă noul GranTurismo, sărbătorind un nou capitol într-o poveste ce a început acum 75 de ani, cu modelul A6 1500.

Noul GranTurismo coupe combină performanțele tipice unei mașini sport și confortul potrivit distanțelor lungi, atât în versiunea cu puternicul motor cu ardere internă, cât și cu cele mai inovative tehnologii 100% electrice. Acesta reprezintă un nou standard, întruchipând conceptul ”The Others Just Travel” (Ceilalți doar se deplasează). Acest model propulsează Casa Tridentului în viitor: este primul autovehicul în istoria mărcii care adoptă un sistem de propulsie 100% electric.

Din punct de vedere estetic, design-ul lui GranTurismo reprezintă un echilibru ideal între frumusețe și funcționalitate, fără a fi ostentativ. Liniile unice și clar recognoscibile reprezintă o formă pură, care îmbracă tehnologia de top în clasa lui, subliniând puritatea formelor și particularităților sale de design rafinate.

Proporțiile clasice ale modelelor mărcii au fost păstrate, printre care și capota lungă și caroseria centrală intersectată de cele patru aripi. În contrast, linia plafonului coboară drastic, pentru a accentua forma stâlpului ce poartă sigla faimoasă a Tridentului.

Dezvoltat la Maserati Innovation Lab și fabricat la centrul de producție din Torino, GranTurismo este 100% Made in Italy și definește ideea de ”Italian Luxury Performance” (Performanță de lux italiană), un concept regăsit în toate modelele Maserati.

Noul coupe este echipat cu motorul revoluționar V6 Nettuno, disponibil în două versiuni: Modena, cu motorul V6 Nettuno de 490 cai-putere și două turbine, cât și versiunea de performanță Trofeo, bazată pe aceeași motorizare, dar beneficiind de un upgrade de putere la 550 cai-putere.

În mod contrastant, GranTurismo Folglore adoptă un sistem de propulsie 100% electric, pe bază de baterii. Sistemul Folglore este bazat pe tehnologie de 800 de volți și a fost dezvoltat cu soluții tehnologice de ultima oră, derivate din Formula E. Acesta oferă performanțe impresionante, grație celor trei motoare de tip permanent magnet de 300 kW.

Bateria are o capacitate nominală de 92.5 kWh și o capacitate de descărcare de 560 kW, permițând transmiterea a aproximativ 760 cai-putere către roți. Modul în care bateria a fost amplasată și ajustată a rezultat în menținerea înălțimii vehiculului la 1353 mm, fără a compromite natura sa dinamică. Forma pachetului de baterii, cunoscută ca „T-bone”, face parte din abordarea fără compromis a companiei și evită plasarea modulelor de baterie sub scaune, astfel mutându-le în jurul tunelului median și coborând semnificativ poziția celui de la volan.

Cât despre arhitectura tehnică, noul model reprezintă rezultatul unui proiect inovativ care folosește materiale ușoare, cum ar fi aluminiul și magneziul, cât și oțelul de înaltă performanță. O abordare bazată pe varii materiale de această anvergură a necesitat crearea unor procedee noi de producție, astfel rezultând cifre de greutate top în clasa din care face parte.

Această abordare este asistată de noua arhitectură electrică și electronică Atlantis, bazată pe mesaje canFD distribuite la viteze de până la 2 ms. Acest sistem beneficiază și de securitate cibernetică avansată de nivel 5 și funcționalitate over-the-air. Punctul culminant este reprezentat de unitatea de control Vehicle Domain Control Module (VDCM), un proiect 100% Maserati ce constă în software-ul care asigură control complet al celor mai importante sisteme ale mașinii, pentru cea mai bună experiență de condus în toate condițiile.

La interior, noul GranTurismo este echipat cu sisteme inovative, printre care și sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA), cel mai nou sistem de infotainment, un display ergonomic ce împreunează toate funcțiile principale într-o interfață cu ecran tactil, cât și un ceas digital și un sistem Heads-up Display (disponibil ca opțiune).

Noul GranTurismo oferă și o experiență audio integrală, garantată de sunetul definitoriu al motorului Maserati, chiar și în versiunea electrică, mulțumită muncii inovative depuse de către inginerii de la Maserati Innovation Lab. Experiența auditivă este completată de sistemul „Sonus faber 3D sound” imersiv. Conceput și fabricat de experții italieni din industrie, sistemul audio oferă două nivele de personalizare, mulțumită celor 19 difuzoare și sunetului 3D cu o putere de până la 1,195 W, pentru un sunet bine-definit și sofisticat.*

În momentul lansării, noul GranTurismo va fi disponibil în versiunea PrimaSerie 75th Anniversary Launch Edition, o serie limitată cu dotări speciale, dedicată aniversării recente a celor 75 de ani de existență a mărcii.

Sportivitate, lux și confort: prin prioritizarea dorințelor clienților încă din primele stadii ale dezvoltării modelului, noul GranTurismo permite companiei să rezolve ecuația imposibilă a combinării performanței sportive și confortului potrivit distanțelor lungi, atât prin motoare cu ardere internă, cât și cu cele mai inovative soluții 100% electrice, reprezentând un nou standard în segmentul său.

(Visited 41 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice