Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI Countryman s-a comportat foarte bine si la testele de impact din SUA

MINI Countryman s-a comportat foarte bine si la testele de impact din SUA

Automobilele mărcii britanice MINI oferă o combinaţie excelentă între plăcerea condusului, designul expresiv şi calitatea premium – iar nivelul de siguranţă este şi el unul exemplar. Acest ultim aspect a fost demonstrat şi de testul de impact uşor ce a fost realizat de Institutul de Asigurări pentru Siguranţa Autostrăzilor (IIHS) din SUA.

Specialiştii în siguranţă ai institutului au aplicat testul – introdus pentru prima dată în 2012 – unui număr de 12 automobile din clasa mică şi compactă, toate făcând parte din gama anului 2014.

MINI Countryman a fost singurul care a obţinut un calificativ “Good” (Bun), ceea ce accentuează încă o dată poziţia excepţională pe care o ocupă în cadrul acestui mediu competitiv. De asemenea, modelul a primit premiul “Top Safety Pick” (TSP).

Institutul a oferit următoarea declaraţie: “Dintre cele 12 modele testate, MINI Cooper Countryman este singurul automobil din clasa maşinilor mici care a obţinut un calificativ «Good» la testul de impact frontal uşor”.

Talentatul all-rounder al mărcii premium britanice a fost singurul automobil din segmentul său – dintre cele 12 testate – care a obţinut cel mai mare punctaj la testul de impact cu un stâlp, realizat de Institutul de Asigurări pentru Siguranţa Autostrăzilor (IIHS) din SUA şi a primit premiul “Top Safety Pick”.

Testul IIHS de impact cu un stâlp simulează o coliziune frontală cu un obstacol imobil la o viteză de aproximativ 64 km/h. În testele de impact realizate de obicei în Europa, automobilele lovesc obstacolul cu partea frontală, dar testul IIHS este diferit pentru faptul că implică un impact cu un stâlp care acoperă doar un sfert din secţiunea frontală. În consecinţă, nu este posibilă absorbţia întregii energii de impact şi gradul de deformare este mai mare în zonele afectate.

Automobilele pot puncta bine doar dacă celula pasagerilor rămâne intactă şi airbagurile interacţionează cu centurile de siguranţă pentru a contribui la evitarea leziunile la cap. Dacă se înregistrează o deformare a celulei pasagerilor, scaunele şi airbagurile sunt deplasate şi nu mai oferă protecţie completă.

Pentru a putea obţine un punctaj bun la acest test, automobilele trebuie să fie concepute de la început în aşa fel încât forţele exterioare să fie distribuite pe întreaga secţiune frontală a maşinii în cazul unor scenarii extreme – aşa cum a fost cazul la MINI Countryman.

Încă de la lansarea pe piaţă, în 2010, MINI Countryman a reuşit o performanţă impresionantă la testele de impact Euro NCAP, unde a obţinut calificativul de cinci stele. Acest punctaj s-a datorat şi faptului că structura caroseriei este optimizată din punct de vedere al siguranţei şi este echipată standard cu numeroase dotări de securitate, ceea ce garantează o protecţie foarte eficientă a pasagerilor – atât pentru adulţi, cât şi pentru copii – în diferite tipuri de coliziuni.

Nivelul ridicat de protecţie a ocupanţilor unui MINI Countryman se bazează pe un concept integrat de siguranţă, care este valabil la toate modelele mărcii MINI.

Structurile de susţinere extrem de rezistente şi zonele de deformare bine definite asigură că forţele care acţionează în cazul unei coliziuni sunt absorbite selectiv şi ţinute departe de celula pasagerilor foarte rigidă. Sistemele de susţinere din podea, cadrul lateral şi peretele despărţitor, precum şi cele din partea frontală şi cea spate a automobilului sunt armonizate în aşa fel încât energia de impact este distribuită, pe cât posibil, la cât mai multe elemente de caroserie şi nu pătrunde în habitaclu.

Acestea garantează un nivel foarte ridicat de protecţie în cele mai diverse scenarii.

(Visited 4 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice