Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile BMW X5 M şi BMW X5 M Competition, noile BMW X6 M şi BMW X6 M Competition

BMW M GmbH prezintă a treia generaţie a modelelor Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) de înaltă performanţă.

Noile BMW X5 M, BMW X5 M Competition, BMW X6 M şi BMW X6 M Competition au deja o tradiţie de peformanţă dinamică remarcabilă, versatilitate şi design extrovertit pentru care modelele BMW X sunt renumite.

Noile modele au la bază un motor V8 ce dezvoltă până la 460 kW/625 CP, un şasiu dezvoltat special de divizia M, adaptat atât la profilul de performanţă al motorului, cât şi la conceptul de automobil din segmentul SAV / SAC, toate pentru pefromanţe dinamice remarcabile pe orice suprafaţă.

Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în doar 3,9 secunde (modelele Competition: 3,8 secunde) – ceea ce înseamnă mai repede cu până la 0,4 secunde faţă de modelele actuale. Sprintul 0-200 km/h este asigurat de BMW X5 M şi BMW X6 M în 13,7, respectiv 13,5 secunde, în timp ce versiunile Competition ating acest prag în 13,4, respectiv 13,2 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h şi respectiv 290 km/h cu BMW M Driver package.

Performanţele dinamice au fost reglate pe faimosul Nürburgring Nordschleife dar şi pe alte circuite. Noile BMW X5 M, BMW X6 M şi versiunile Competition vor avea premiera la Salonul Auto de la Los Angeles, în noiembrie 2019, înaintea lansării pe piaţă în aprilie 2020, inclusiv în România.

Creştere semnificativă a puterii: motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, capabil să urce în turaţii, care dezvoltă până la 460 kW/625 CP
Tehnologia M TwinPower Turbo şi apetitul pentru turaţii ridicate împărtăşite de toate modele M oferă celui mai nou motor V8, disponibil la noile BMW X5 M, BMW X6 M şi modelele Competition , un profil de performanţă inconfundabil.

Principalele sale elemente definitorii sunt reacţia instantanee la cea mai fină mişcare a acceleraţiei, livrarea controlabilă au precizie a puterii şi un flux liniar de putere până la un vârf înalt de turaţie.

Motorul de 4,4 litri este combinat cu două turbocompresoare poziţionate în deschiderea V dintre rândurile de cilindri, al căror răspuns este optimizat printr-un -sistem twin-scroll pentru fiecare compresor. Un amestec optim de şi combustibil este asigurat şi de un sistem de injecţie directă cu presiune de funcţionare de 350 bar.

Puterea maximă a motorului, 441 kW/600 CP, o depăşeşte pe cea a modelelor anterioare cu 18 kW/25 CP; în timp ce versiunile Competition adaugă 37 kW/50 CP pentru un total de 460 kW/625 CP. Totodată, cuplul maxim este 750 Nm. Pentru reducerea emisiilor a fost instalat câte un filtru de particule pe fiecare din cele două evacuări.

Vârful de performanţă este asigurat şi de un sistem complex de răcire care include un circuit de temperaturi joase şi unul de temperaturi ridicate, alături de o popă electrică de apă dedicată pentru răcirea turbinelor (care poate funcţiona după oprirea motorului), un circuit special pentru răcirea uleiului de transmisie şi o baie de ulei cu un design special care să asigure funcţionare optimă şi în condiţiile unui condus dinamic pe circuit.

Transfer precis al puterii: transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic, M xDrive şi diferenţial M activ

Motorul de înaltă performanţă al noilor BMW X5 M, BMW X6 M şi al modelelor Competition este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, ale cărei caracteristici de schimbare a vitezelor pot fi ajustate prin folosirea butonului Drivelogic de pe maneta selectorului specifică M.

Sistemul de tracţiune integrală M xDrive a fost adaptat special pentru transferul cuplului la şosea cu optimizarea tracţiunii şi a stabilităţii direcţionale pe suprafeţe cu aderenţă redusă şi în condiţii meteo dificile. M xDrive lucrează în tandem cu diferenţialul M activ de pe puntea spate şi funcţionează deja o orientare vizibilă către tracţiune spate în setarea 4WD implicită. Cu toate acestea, conducătorul poate intra în meniul Setup pentru a selecta modul 4WD Sport, în care o doză mai mare din cuplul motor este direcţionată spre roţile spate.

Şasiu specific M, sistem de frânare integrat
Noile modele de înaltă performanţă din segmentele SAV şi SAC sunt echipate cu numeroase măsuri de optimizare a rigidităţii structurii caroseriei şi a punctelor de fixare a suspensiei. Designul specific modelului şi reglajul tehnologiei şasiului contribuie şi ele la îmbunătăţirea preciziei manevrabilităţii. Specificaţia standard include suspensie adaptivă specifică M cu amortizoare controlate electronic, sistem de stabilizare activă a ruliului şi direcţie M Servotronic. Noul sistem de frânare dezvoltat pentru modelele BMW M oferă conducătorului două setări pentru reacţia pedalei de frână, unul orientat către confort şi altul către un răspuns promt. Noile modele sunt echipate cu frâne cu discuri de 395 mm pe faţă, cu etriere fixe cu 6 pistaone şi cu discuri de 380 mm pe spate, cu etriere flotante.

Design extrovertit, interior variabil, ambianţă luxoasă
Combinaţia între proporţiile tipice SAV / SAC şi particularităţile de design specifice M conferă modelelor BMW X5 M, BMW X6 M şi versiunilor Competition o prezenţă de putere şi dinamism pe orice drum. Prizele de aer largi, branhiile M de pe aripile faţă, oglinzile retrovizoare optimizate aerodinamic, spoilerul spate/de pe acoperiş, difuzorul spate cu două evacuări duble sunt detalii vizuale care vorbesc despre performanţa noilor modele. Varianta Competition vine cu particularităţi de design, printre acestea numărându-se jantele M din aliaj uşor, de 21 de ţoli pe puntea faţă şi 22 de ţoli la roţile spate.

În habitaclu, interiorul versatil şi cu dimensiuni generoase, poziţia înaltă a scaunelor, materialele de calitate şi manopera definită de calitate sunt completate de o notă de lux. Butoanele primesc tratamentul M familiar, care contribuie la accentuarea concentrării conducătorului pe experienţa condusului foarte sportiv – de exemplu  butonul roşu de start.

Sistemul de operare creează sentimentul M intens; echipare standard exclusivă
Un buton Setup pe consola centrală permite acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi sistemul de frânare. Două variante definite individual pentru fiecare opţiune menţionată mai sus pot fi stocate şi apelate în orice moment prin apăsarea unuia dintre cele două butoane M roşii de pe volan. În plus, informaţia prezentată pe panoul de instrumente şi Head-Up Display şi funcţionalitatea sistemelor de asistare a condusului pot fi variate prin folosirea butonului M Mode de pe consola centrală.

Selecţia exclusivă de echipamente disponibile standard include BMW Head-Up Display cu citiri specifice M, scaune M multifuncţionale, tapiţerie integrală BMW Individual cu piele Merino fină, BMW Live Cockpit Professional cu sistem de navigaţie, Asistent Personal Inteligent BMW şi Asistent de parcare.

Toate datele privind performanţele, consumul şi emisiile CO2 sunt provizorii.
* Valorile sunt bazate pe noul ciclu de testare WLTP şi au fost adaptate la NEDC pentru a permite comparaţia între automobile. Cu privire la aceste automobile, pentru impozitul şi alte taxe bazate (şi) pe emisii CO2, valorile emisiilor CO2 pot varia faţă de cele declarate aici (în funcţie de legislaţia naţională).

Sursa: BMW Romania

(Visited 22 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice