Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda2 revolutioneaza si reinventeaza clasa mica !

Noua Mazda2 revolutioneaza si reinventeaza clasa mica !

Noua Mazda2, mezina constructorului japonez, introduce în premieră în clasă echipări cum ar fi farurile cu LED, head-up display-ul, centrul de comandă HMI, amplasat între scaunele din faţă, şi sistemul de monitorizare a vehiculelor din spate (RVM), inclusiv pentru deplasarea în marşarier (RCTA). Pe lângă design-ul atletic KODO şi performanţele de consum, modelul este pregătit pentru conectarea uşoară şi în siguranţă la Internet prin intermediul telefonului şi al noului sistem de conectivitate şi infotainment MZD Connect.

Modelul va ajunge în toate showroom-urile din ţară până la sfârşitul lunii februarie.

Mazda2 adoptă limbajul de design KODO, astfel că, modelul pare că se află în mişcare inclusiv când staţionează. La exterior, subcompacta este primul autovehicul din clasă dotat cu faruri cu sistem de iluminare cu 4 lămpi LED, în timp ce la interior oferă mai mult spaţiu, opţiuni variate de tapiţerie şi mai multă tehnologie decât generaţia anterioară. Montanţii A au fost mutaţi mai în spate, ceea ce, odată cu reaşezarea oglinzilor exterioare a crescut şi unghiul de vizibilitate pentru şofer.

Spaţiu mai mult este disponibil şi la nivelul portbagajului, mulţumită volumului de 280 de litri şi suprafeţei de încărcare mai mari. Printre cele mai importante echipamente de la interior se numără head-up display-ul, disponibil în funcţie de nivelul de echipare, care afişează viteza şi direcţiile de navigare şi ecranul color de 7 inci aşezat în partea superioară a consolei mediane, pentru o vizibilitate crescută. Acesta poate fi controlat tactil, vocal sau prin centrul de comandă HMI cu buton rotativ. Odată cu integrarea sistemului MZD Connect noua Mazda2 se poate conecta cu uşurinţă la orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android prin Bluetooth sau portul USB.

Primele modele Mazda2 disponibile sunt echipate cu motorizarea SKYACTIV-G de 1,5l în trei variante de putere: 75, 90 şi 115 CP. Versiunea de 75 CP prezintă un consum combinat de 4,7 l/100 km, redus cu 6% şi un cuplu mai mare cu 13% faţă de generaţia anterioară, în timp ce varianta de 90 CP oferă un consum combinat de doar 4,5l/100 km, mai mic cu 10% faţă de versiunea precedentă. Motoarele pot fi comandate în combinaţie cu transmisia manuală, SKYACTIV-MT, sau automată, SKYACTIV-Drive. Toate modelele sunt echipate standard cu sistemul i-STOP, iar în funcţie de versiune acestea pot fi dotate şi cu tehnologia i-ELOOP, cu scopul de a reduce consumul de combustibil.

Primul opreşte şi reporneşte automat motorul în momentul în care autovehiculul staţionează, iar al doilea recuperează energia generată de autoturism în timpul frânării. Începând cu luna iunie, sub capota noii Mazda2 se va afla în premieră şi noua motorizare diesel SKYACTIV-D de 1,5l şi 105 CP, cel mai silenţios motor din clasă. Acesta este mai economic cu 19% şi oferă cu 10% mai multă putere spre deosebire de motorizarea anterioară diesel de 1,6l. Consumul este de doar 3,4 l/100km, iar nivelul emisiilor se situează la 89 g/km. Toate motorizările respectă standardele Euro 6.

Noua Mazda2 are una dintre cele mai confortabile ţinute de drum din segment datorită suspensiilor mai uşoare şi mai ferme şi prezintă un sistem de frânare îmbunătăţit, pentru un plus de siguranţă şi sportivitate. Siguranţa este un atribut forte al modelului, iar echipamentele active includ mai multe tehnologii i-ACTIVSENSE. Mazda2 este primul model din clasă echipat cu sistemul Blind Spot Monitoring (BSM) care monitorizează spatele şi lateralele maşinii până la 45, respectiv 7 m. Totodată, sistemul poate fi folosit şi la deplasarea în marşarier.

În funcţie de nivelul de echipare ales , Mazda2 poate fi dotată cu Asistentul inteligent la frânarea în oraş (SCBS) care analizează spaţiul până la autovehiculul din faţă şi poate încetini automat dacă şoferul nu reacţionează în cazul unei apropieri excesive de acesta, cu Sistemul de atenţionare la depăşirea benzii de rulare (LDWS) care avertizează şoferul dacă depăşeşte linia dintre benzile de mers fără să semnalizeze acest lucru şi Sistemul de control automat fază lungă (HBC) care comută între faza scurtă şi faza lungă.

(Visited 5 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice