Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW X1 xDrive25e – plug in hybrid în clasa compactă are autonomie de peste 50 km

BMW Group îşi continuă strategia sa de electrificare şi prezintă un alt model plug-in hybrid pentru o categorie de automobile foarte populară şi cu o creştere dinamică.

Odată cu noul BMW X1 xDrive25e, interacţiunea controlată inteligent dintre motorul termic şi motorul electric, precum şi călătoria fără emisii locale pot fi experimentate acum în segmentul Sports Activity Vehicle (SAV) premium. Un tren de rulare electric foarte eficient şi cea mai nouă generaţie a bateriei litiu-ion permit o autonomie în mod electric de până la 57 de kilometri*.

Cu un consum mediu de combustibil de la 2,0 l/100 km* şi emisii CO2 de la 43 g/km*, noul BMW X1 xDrive25e stabileşte un reper în segmentul său. Consumul de energie în regim mixt este de 13,5 kWh/100 km*. Tracţiunea integrală specifică modelelor hibrid ale BMW Group, cu distribuţia rapidă şi precisă a puterii între roţile faţă şi cele spate, asigură agilitatea specifică mărcii.

Sistemul plug-in hybrid al noului BMW X1 xDrive 25e constă dintr-un motor pe benzină de trei cilintri şi capacitate de 1,5 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology, şi un motor electric dezvoltat special pentru acest model. Acesta din urmă este preluat din sistemul modular de tehnologie eDrive al BMW Group.

Motorul pe benzină oferă o putere maximă de 92 kW/125 Cp şi un vârf al curbei de cuplu de 220 Nm. Puterea acestuia este transferată printr-o transmisie Steptronic cu şase trepte şi acţionează asupra punţii faţă. Motorul electric generează o putere de 70 kW/95 CP şi oferă un cuplu maxim de 165 Nm către roţile spate printr-o transmisie cu o singură treaptă. Aceasta asigură un sistem de tracţiune integrală specific sistemelor plug-in hybrid BMW Group cu motor cu ardere internă transversal.

Această soluţie asigură un nivel unic de agilitate în segment, oferind plăcerea condusului emblematică pentru modelele SAV. Livrarea cu mare precizie a puterii motorului electric, al cărui cuplu este disponibil spontan încă de la demaraj, permite sistemului să reacţioneze foarte rapid la schimbarea condiţiilor de condus. În plus, poziţionarea motorului electric deasupra punţii spate, contribuie la distribuţia echilibrată armonios a maselor pe punţile noului BMW X1 xDrive25e. În combinaţie cu interacţiunea controlată inteligent între cele două propulsoare, aceasta oferă nivel maxim al stabilităţii, confortului călătoriei şi reacţiei dinamice.

Împreună, motorul termic şi cel electric produc o putere totală a sistemului de 162 kW/220 CP. Cuplul maxim al sistemului este de 385 Nm. Noul BMW X1 xDrive25e accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,0 secunde.

Cu cea mai recentă tehnologie a celulelor de baterii, noul BMW X1 xDrive25e asigură o desintate energetică bună şi oferă o capacitate energetică care permite ca mare parte a călătoriilor de zi cu zi să fie parcursă doar cu motorul electric. Bateria litiu-ion de ultimă generaţie are o capacitate energetică brută de 9,7 kWh. Aceasta permite o autonomie electrică de până la 57 de km* cu BMW X1 xDrive25e.

Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată la o priză casnică prin intermediul cablului de alimentare din echiparea standard. În acest mod, bateria poate fi încărcată complet în aproximativ cinci ore. Prin folosirea unui BMW i Wallbox, operaţiunea de încărcare durează mai puţin de trei ore şi jumătate. Priza de încărcare este localizată sub o clapetă separată pe aripa stânga faţă a maşinii.

Conducătorul poate utiliza butonul eDrive de pe consola centrală pentru a influenţa modul de operare a sistemului de propulsie. În setarea standard AUTO eDRIVE, sistemul inteligent de propulsie asigură interacţiune optimă între cele două motoare în orice situaţie de condus.

Modul MAX eDrive poate fi activat pentru utilizare maximă a propulsiei electrice. În acest mod, noul BMW X1 xDrive25e atinge o viteză maximă de 135 km/h. Modul SAVE BATTERY permite conducătorului să menţină starea de încărcare a bateriei de înaltă tensiune în timp ce conduce sau să o îmbunătăţească prin intermediul generării de energie. În acest mod, nivelul de încărcare al bateriei poate fi menţinut pentru utilizare ulterioară când, de exemplu, se conduce în mod pur electric prin oraş. Comutatorul experienţei de condus se poate folosi independent de modul de condus.

La noul BMW X1 xDrive25e, conducătorul îl poate utiliza pentru activarea modurilor COMFORT, SPORT şi ECO PRO pentru a influenţa funcţiile propulsiei şi ale suspensiei, precum şi pentru a modifica funcţionarea sistemelor de confort operate electric.

Datorită autonomiei electrice mari şi emisiilor CO2 reduse, noul BMW X1 xDrive25e (în funcţie de echipare) îndeplineşte criteriile stipulate pentru clasificarea ca automobil electric în Germania şi tratamentul preferenţial asociat în traficul public. În plus, se califică pentru impozitare redusă ca maşină de companie în Germania.

Doar jumătate din preţul de listă brut este utilizată ca bază în determinarea beneficiului de natură pentru utilizare privată a automobilului de companie.

Noul BMW X1 xDrive25e dispune de protecţie acustică pentru pietoni ca dotare standard. Când este condus electric la viteze de până la 30 km/h, un sunet creat special pentru modelele BMW electrificate este generat pentru a avertiza alţi utilizatori ai drumului de apropierea maşinii, dar fără a afecta confortul acustic al celor de la bord.

În plus, echiparea standard include şi jante de 17 ţoli, din aliaj uşor, aer condiţionat cu reglare pe două zone, precum şi aer condiţionat auxiliar. Sistemul de aer condiţionat poate fi controlată prin aplicaţia de mobil BMW Connected şi foloseşte energia din baterie pentru răcirea sau încălzirea habitaclului, putând funcţiona fără ca motorul să fie pornit. Ca alternativă la versiunea de bază, noul BMW X1 xDrive25e este disponibil şi ca model Sport Line, xLine sau M Sport. Pe lângă respectivele pachete de echipare, aproape toate opţiunile modelului BMW X1 cu propulsie convenţională sunt disponibile şi pentru varianta plug-in hybrid.

Poziţionarea bateriei de înaltă tensiune sub locurile din spate duce nu numai la un centru de greutate mult coborât, ceea ce optimizează agilitatea BMW X1 xDrive25 şi nu are o influenţă negativă semnficiativă asupra portbagajului interior.

Acesta este de  450 de litri, iar cu o divizare standard 40:20:40, spătarul rabatabil al banchetei permite o creştere la 1.470 de litri. Sistemul de remorcare, cu cârlig retractabil electric, este disponibil opţional pentru noul BMW X1 xDrive25e. Sarcina maximă a remorcii este de 750 de kilograme.

Toate datele privind performanţele, consumul, emisiile şi autonomia sunt provizorii.
* Consumul de combustibil, emisiile CO2, consumul de energie şi autonomia au fost calculate pe baza noului ciclu de testare WLTP şi au fost adaptate la NEDC în scop comparativ, în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese. La aceste automobile, valorile diferite decât cele publicate aici se pot aplica pentru evaluarea impozitelor şi a altor taxe legate de vehicul care sunt bazate (şi) pe emisii CO2.

Sursa BMW Romania

(Visited 19 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice