Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Pilotul francez Francois Delecour a castigat etapa de debut a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2014

Pilotul francez Francois Delecour a castigat etapa de debut a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2014.

Tess Rally Romtelecom reprezinta cea mai importanta etapa a calendarului competitional din punct de vedere al punctajului, beneficiind de un coeficient 1.2. La volanul unui Peugeot 207 S2000, si avandu-l in dreapta sa pe navigatorul Dominique Savignoni, campionul national “en-titre” s-a duelat cu Marco Tempestini in prima parte a intrecerii si a reusit sa se distanteze de pilotul Napoca Rally Academy in urma probelor de noapte disputate vineri.

Tess Rally Romtelecom a venit in acest an cu multe lucruri diferite fata de anii trecuti. In primul rand cu o vremea neasteptat de calduroasa dar si cu o evolutie clara din punct de vedere al masinilor de concurs. O noutate a reprezentat-o si cele 3 probe de noapte ce au beneficiat de prezenta a foarte multi spectatori.

Delecour a castigat 5 din totalul celor 11 probe speciale, celelalte 6 fiind adjudecate de familia Tempestini, 5 de catre Marco si una de catre juniorul Simone. Marco Tempestini s-a inteles foarte bine cu masina sa, Ford Fiesta R5, ocupand la final locul secund. Ultimul loc pe podium i-a revenit pilotului brasovean Dan Girtofan (Skoda Fabia S2000), cel care s-a mentinut pe pozitiile fruntase pe parcursul intregului raliu, avand un ritm sustinut.

Asa cum era de asteptat, cele doua probe speciale lungi de sambata, Babarunca si Cheia (a cate 27.67 km), au jucat un rol hotarator in stabilirea clasamentului final. Gergo Szabo a avut unele probleme tehnice la motorul masinii sale fiind nevoit sa se retraga inainte de PS9 din postura de ocupant al celei de-a patra pozitii. Tot pe Babarunca, Simone Tempestini a intrat prea “curajos” intr-un viraj, iesind de pe traseu.

In incercarea de a repune masina pe traseu, tanarul pilot a pierdut mult timp si, implicit, sansa la un loc in primii zece clasati ai raliului. Pe intoarcerea din Cheia (PS9), Bogdan Marisca a iesit in decor, abandonand, iar Edwin Keleti a mers mai mult de 10 km pe pana, pierzand peste 2 minute.

Toate aceste incidente au favorizat tanarul echipaj Sebastian Barbu / Sergiu Itu, care a avut un ritm foarte bun si a incheiat intrecerea pe un excelent loc 4. Manu Mihalache a “batut” toate probele in cadrul clasei 3 si a reusit pe chiar ultima speciala sa il devanseze pe Edwin Keleti in clasamentul general, teminand pe a cincea pozitie. Asadar, lui Keleti ii revine locul sase la primul sau raliu cu noul Ford Fiesta R5. Mihalache a fost insotit pe podiumul clasei 3 de Horatiu Savu (locul 9 in clasamentul general) si de Elisei Groza.

Clasa 5 a fost castigata de Adrian Raspopa, pilotului onestean revenindu-i locul 7 “la general”. Locul 2 al clasei 5 a fost adjudecat de Vali Porcisteanu iar locul 3 de Raul Badiu. Porcisteanu a luat decizia participarii in cadrul Tess Rally Romtelecom pe ultima suta de metri, iar pe langa podiumul clasei a obtinut si locul 8 in clasamentul general, in timp ce Raul Badiu incheie top 10. Florin Tincescu, unul dintre favoritii la podiumul clasei a abandonat inca din prima zi de concurs.

Radu Necula a fost cel mai rapid pilot al clasei 9 pana la speciala dubla de pe Babarunca, cand a pierdut pozitia de lider in favoarea lui Csongor Szabo. Acesta din urma a ramas pe prima pozitie pana la final iar Necula a trebuit sa se multumesca cu locul doi. Podiumul clasei 9 a fost completat de Sebastian Gioarsa. Clasa 11 din cadrul Tess Rally Romtelecom 2014 a fost castigata de Sorin Badea cu un avans de peste doua minute si jumatate in fata lui Victor Baldescu si peste patru minute de al treilea clasat, Costi Stratnic.

Podiumul dedicat debutantilor a fost constituit din Radu Necula, Alexandru Ardelean si Iulian Pohariu. La startul intrecerii brasovene s-au aflat si patru superbe masini istorice. Gunther Graef (BMW 1602) a fost cel mai rapid pilot al acestei clase, devansadu-i pe Aconi Cristian Vartaci si pe Antoine Brajkovic.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 5 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice