Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Proiect-pilot BMW: Concept de deplasarea autonomă a automobilelor în producţie

BMW Group lansează un proiect unic care va însemna deplasarea automobilelor în spaţiul de producţie fără a fi necesar un şofer. Proiectul “Condus Autonom în Uzină” (“Automatisiertes Fahren im Werk”, AFW) este realizat în colaborare cu două companii start-up şi va spori eficienţa logisticii automobilelor noi în fabrici şi centre de distribuţie.

Obiectivul proiectului-pilot AFW este ca automobilele să se deplaseze autonom în zonele de logistică şi asamblare – în siguranţă, eficient şi fără a necesita un şofer. Pentru ca acest lucru să se întâmple, BMW Group a colaborat cu Seoul Robotics din Coreea de Sud şi Embotech din Elveţia.

Lansat în iulie 2022 la uzina BMW Group din Dingolfing, noul sistem va fi testat mai întâi pe două automobile care încorporează tehnologii inovatoare: noul BMW Seria 7 şi versiunea electrică BMW i7.

Deplasare automată de la prima pornire până la transportul ulterior

“Condusul autonom în interiorul fabricii este fundamental diferit de condusul autonom pentru clienţi. Nu foloseşte senzori în automobil. De fapt, maşina în sine este mai mult sau mai puţin oarbă, iar senzorii pentru manevrarea ei sunt integraţi de-a lungul traseului prin fabrică”, explică project managerul BMW Group, Sascha Andree. AFW se bazează pe două tehnologii importante: o infrastructură de senzori pentru a sprijini localizarea automobilelor şi pentru a detecta obstacolele din mediul uzinei şi un software de planificare a condusului care transmite comenzi controlate automobilelor fără şofer prin intermediul comunicaţiilor mobile.

Iniţial, automobilele se vor deplasa doar prin zona de asamblare şi apoi către logistică. Proaspăt ieşite de pe linia de producţie, ele se vor deplasa autonom către o zonă de parcare, pregătite pentru a fi transportate cu trenul sau camionul. În esenţă, tehnologia poate fi utilizată din momentul în care maşinile sunt capabile să conducă independent în producţie – cu alte cuvinte, chiar după prima pornire a motorului.

Sursa: BMW Romania

(Visited 23 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice