Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


SafeDrive – aplicația care iți da puncte pentru ca nu-ți folosești telefonul la volan, acum și in versiunea Android

SafeDrive – aplicația care iți da puncte pentru ca nu-ți folosești telefonul la volan, acum și in versiunea Android

Aplicația SafeDrive pe Android îi încurajează pe șoferii din Romania să câștige puncte în timp ce nu-și folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate beneficiază de reduceri la produsele puse la dispoziție de partenerii SafeDrive. Descarcă aplicația gratuit de pe Google Play.

XL Team și Know Now Solutions lansează SafeDrive pentru Android, o aplicație care îi recompensează pe șoferi atunci când nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate, șoferii beneficiază de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicației. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.

La nivel global, distragerea atenției la volan a fost identificată ca fiind principala cauză a accidentelor rutiere pentru că afectează concentrarea șoferului. Studiile realizate de Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere arată că utilizarea telefoanelor mobile în timpul condusului crește riscul de accidente rutiere cu 50%, iar una dintre principalele cauze ale accidentelor produse în coloană (12,8%) precum și ale celor în care este implicat un vehicul mare, este neatenția la volan.

Folosirea telefonului mobil și, în special, scrierea mesajelor, implică trei tipuri de distragere a atenției: la nivel fizic – prin folosirea mâinilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scăzând astfel puterea de concentrare, și la nivel cognitiv. Studii recente arată că, în timpul trimiterii unui SMS, șoferul se deconcentrează pentru aproximativ 5 secunde – la o viteză de 80 km/h asta înseamnă că a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de metri fără a avea contact vizual cu şoseaua. De altfel, studiile mai arată că un șofer care folosește telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat într-un accident decât o persoană care este atentă constant la drum.

Cum funcționează SafeDrive?

SafeDrive – aplicația care iți dă puncte pentru că nu-ți folosești telefonul la volan, acum și în versiunea Android.

  • Link-ul prentru descărcarea aplicației SafeDrive este aici.
  • Clip-ul de prezentare SafeDrive este aici.

SafeDrive acordă puncte șoferului care nu-și foloseste telefonul în trafic la o viteză de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, punctele câștigate în cursa respectivă sunt pierdute – astfel, utilizatorii sunt încurajați să conducă responsabil.

Totuși, șoferul are posibilitatea să declare că a terminat cursa atunci când mașina staționează, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. În final, cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte. Beneficiul utilizatorilor constă în posibilitatea de a cumpăra produse și servicii cu reducere din partea companiilor partenere SafeDrive, pe lângă creșterea siguranței personale si a altor participanți la trafic.

Tudor Cobâlaș, Business Developer @XL Team: „Pentru că avem 24 ore într-o zi, iar cantitatea de informații pe care trebuie sa o consumăm crește, încercăm să identificam momente aparent disponibile pentru aceasta. De aceea, vedem din ce in ce mai mulți șoferi care cu o mana conduc și cu alta își folosesc telefonul mobil, un lucru foarte periculos.

Gândiți-vă că, în orice moment al zilei, doar în SUA si Marea Britanie, sunt peste 1 milion de șoferi care folosesc telefonul la volan. Este o problemă globală pe care trebuie să încercăm o rezolvăm.”

Ultimele statistici arată că, în România, există aproximativ 7 milioane de deținători de permise auto, iar piața telefoanelor mobile a ajuns la 22.6 milioane de SIM-uri active. De la 1 ianuarie 2014, folosirea telefonului mobil la volan se pedepsește cu 2 puncte de penalizare și o amendă între 170 și 255 lei. Aplicația SafeDrive are, astfel, șanse mari de adopție și de dezvoltare.

(Visited 4 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice