Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Sfaturi utile despre anvelope si cum sa asiguri o durata de viata mai mare a anvelopelor

A ști cum să-ți evaluezi anvelopele este o abilitate importantă pe care toată lumea ar trebui să o posede. A ști ce să cauți nu numai că te asigură că călătoria ta este sigură pentru toate condițiile de drum, ci te poate scuti și de unele bătăi de cap legale.

Potrivit TyreSafe, în 2021, un total de 10.228 de șoferi din Marea Britanie au fost amendați pentru că au condus cu anvelope defecte – un număr uimitor. Regatul Unit ia măsuri împotriva proprietarilor care nu își întrețin vehiculele în mod corespunzător, sperând că acest lucru va reduce pericolele de siguranță pe drum. Mai jos sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă asigura că anvelopele sunt la înălțime.

Inspectați anvelopele în mod regulat

Când experții auto spun „în mod regulat”, se referă la o dată pe lună. În fiecare lună, în timpul uneia dintre opririle de combustibil, verificați presiunea din anvelope, asigurați-vă că sunt aplicate limitele de valoare și căutați semne evidente de defecțiune, cum ar fi umflături, putregai uscat, fisuri, tăieturi și decolorare. Acești trei pași simpli nu durează mai mult de câteva minute o dată pe lună și pot contribui la asigurarea performanței corespunzătoare a anvelopelor.

Rotiți anvelopele

Rotirea ajută la reducerea uzurii inegale și poate maximiza durata de viață a benzii de rulare. Rotirea frecventă a anvelopelor nu numai că le ajută să reziste mai mult, dar vă asigură și că vă uitați la ele din când în când. În timp ce mulți oameni își rotesc anvelopele în funcție de distanța parcursă (consultați manualul proprietarului), mulți o fac după un program de timp. Rotirea anvelopelor la fiecare 3 până la 6 luni, în funcție de cât de mult conduceți, este rezonabilă.

Nu supraîncărcați niciodată o anvelopă

Anvelopele au limite de sarcină care le spun utilizatorilor câtă presiune pot rezista înainte de a ceda. Sarcina maximă este de obicei desemnată printr-un cod pe peretele lateral al anvelopei. Codurile sunt numerice și variază de la 60, cea mai mică capacitate de încărcare, până la 125, cea mai mare capacitate de încărcare.

Pe lângă cotele de încărcare, majoritatea anvelopelor au și cote de viteză. Acestea sunt desemnate printr-o literă sau printr-un „A” urmat de un singur număr. A1 este cea mai mică viteză, în timp ce (Y) este cea mai mare. Majoritatea autoturismelor au un rating R sau S, care ar limita vitezele între 170 și 180 km/h.

Concluzia

Ești responsabil nu doar pentru siguranța ta, ci și pentru siguranța tuturor celorlalți care se află pe drum cu tine. Dacă aveți anvelope sub-umflate, uzate, încărcate necorespunzător sau compromise, vă poate pune viața în pericol. Inspectați-vă anvelopele în fiecare lună, urmând sfaturile de mai sus pentru a vă asigura că rămâneți cât mai sigur pe drum.

(Visited 6 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice