Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


“Trofeul Teliu” a fost castigat de Ovidiu Zaberca !!

Trofeul Teliu a fost castigat de Ovidiu Zaberca

Trofeul Teliu a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2014, atat prin prisma rezultatului final cat si prin desfasurarea in sine a intrecerii. La volanul unui Mitsubishi Lancer EVO 8.5, Ovidiu Zaberca si-a adjudecat victoria desi inainte de mansele de concurs era cotat doar cu a treia sansa.

Marele favorit, Lucien Hora, a fost cel mai rapid in antrenamentele cronometrate de sambata insa a abandonat in prima mansa de concurs dupa doar cateva sute de metri parcurse. Cedarea unei planetare de pe monopostul Lola B99/50 l-a impiedica pe pilotul resitean sa obtina cea de-a cincea victorie consecutiva din acest an.

In aceste conditii, toate privirele au fost atintite spre ceilalti doi performeri ai sfarsitului de saptamana. Horatiu Ionescu Cristea (Ferrari 458), clasat al doilea in antrenamente, a obtinut cel mai bun timp in prima mansa de concurs, fiind urmat de Zaberca la 0,483 secunde. “Zabi” a dat insa totul in cea de-a doua mansa de concurs. Chiar daca fusese surclasat de catre Ionescu Cristea in 9 din totalul celor 10 urcari (incuzand aici recunoasterile si antrenamentele), Zaberca a fost mai rapid decat pilotul bucurestean cu 0,640 secunde pe urcarea finala, Trofeul Teliu 2014 fiind astfel decis la mai putin de doua zecimi (0,157 secunde).

Sunt foarte, foarte fericit, este prima data cand obtin victoria in clasamentul OPEN pe vreme buna. Nu am cuvinte sa spun ce simt,” a declarat Ovidiu Zaberca, citat de Autostiri.ro, la finalul concursului.

Trofeul Teliu a reprezentat una dintre cele mai spectaculoase etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2014, atat prin prisma rezultatului final cat si prin desfasurarea in sine a intrecerii. La volanul unui Mitsubishi Lancer EVO 8.5, Ovidiu Zaberca si-a adjudecat victoria desi inainte de mansele de concurs era cotat doar cu a treia sansa.

Marele favorit, Lucien Hora, a fost cel mai rapid in antrenamentele cronometrate de sambata insa a abandonat in prima mansa de concurs dupa doar cateva sute de metri parcurse. Cedarea unei planetare de pe monopostul Lola B99/50 l-a impiedica pe pilotul resitean sa obtina cea de-a cincea victorie consecutiva din acest an. In aceste conditii, toate privirele au fost atintite spre ceilalti doi performeri ai sfarsitului de saptamana.

Horatiu Ionescu Cristea (Ferrari 458), clasat al doilea in antrenamente, a obtinut cel mai bun timp in prima mansa de concurs, fiind urmat de Zaberca la 0,483 secunde. “Zabi” a dat insa totul in cea de-a doua mansa de concurs.

Chiar daca fusese surclasat de catre Ionescu Cristea in 9 din totalul celor 10 urcari (incuzand aici recunoasterile si antrenamentele), Zaberca a fost mai rapid decat pilotul bucurestean cu 0,640 secunde pe urcarea finala, Trofeul Teliu 2014 fiind astfel decis la mai putin de doua zecimi (0,157 secunde).

Sunt foarte, foarte fericit, este prima data cand obtin victoria in clasamentul OPEN pe vreme buna. Nu am cuvinte sa spun ce simt,” a declarat Ovidiu Zaberca, la finalul concursului.

(Visited 17 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice